ستروکیت
Page Loder

استارت‌آپ‌ها برای موفقیت به چیزی بیش از یک ایده نیاز دارند. آنها به افرادی نیاز دارند که بتوانند ایده و شرکت را وارد دنیای واقعی کنند. توانایی جمع کردن تیمی از افرادی که هر کدام استعداد ویژه خود را دارند می‌تواند عاملی تعیین کننده برای آینده استارت‌آپ باشد.

البته مشخصا پیدا کردن افراد با استعداد و پرشوری که بتوانند دیدشان را با شما مشترک کنند و کسب و کارتان را به سطوح بالاتری از بازدهی سوق دهند کار آسانی نیست. نمی‌توان با استخدام افراد اشتباه در مراحل اولیه راه‌اندازی استارت‌آپ، وقت و سرمایه خود را هدر داد. بنابراین چه معیاری وجود دارد و چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که تیم درستی گردآوری شده است؟

می‌توان گفت که شاید هیچ راه تاکتیکال و به اصطلاح «درستی» در رابطه با جمع کردن تیم استارت‌آپ وجود نداشته باشد. اما یقینا تجربه افراد طی سال‌ها سبب دستیابی نکات و استراتژی‌هایی شده که دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست و می‌توانید با آن‌ها گزینه‌های خود را هوشمندانه‌تر انتخاب کنید. با هم به این نکات می‌پردازیم.

1. تمرکز روی نقاط قوت و ضعف خود

به عنوان یک کارآفرین شما به طور طبیعی دانش و تجربه قابل توجهی را وارد استارت‌آپ می‌کنید و بدون ایده و اراده شما کلا شرکتی وجود نخواهد داشت. با این حال این به این معنی نیست که شما همه چیز را می‌دانید. برای ایجاد کردن یک تیم مناسب از ابتدا با تجزیه و تحلیل مهارت‌های خودتان شروع کنید تا بتوانید نیاز‌های کلیدی را شناسایی کنید و تیم متعادلی از افرادی که مهارتشان متفاوت و مکمل مهارت شماست بسازید.

اعتماد به نفس و خودآگاهی داشته باشید تا بتوانید نقاط ضعف و قوت خودتان را تجزیه تحلیل کنید و به ازای مهارت‌هایی که پوشش داده نشده‌اند افراد جدید را وارد کنید. در حالت ایده‌آل تیم شما شبیه به یک نمودار ون خواهد بود. یعنی هر فرد مهارت‌های مشترک زیادی با بقیه دارد در عین اینکه زمینه تخصصش را هم داراست.

همچنین بخوانید: هشت دلیل اصلی شکست خوردن کسب و کارهای کوچک

۲. جستجو برای تجربه مرتبط

ممکن است کسی از مهارت کافی برای کار برخوردار باشد. اما آیا جایگاه هدف، چالش‌ها و فرصت‌های ایجاد شده استارت‌آپ شما را درک خواهید کرد؟ هرچه تجربیات اولیه فرد در راستای استارت‌آپ شما بیشتر باشد زمان کمتری صرف منحنی یادگیری ‌می‌شود و کار سریعتر اتفاق می‌افتد. برای موفقیت، ما نمی‌توانیم به دنبال افرادی باشیم که فقط سطوح جزئی فناوری را درک کرده اند. برای موفقیت در استارت‌آپ ما به افرادی نیاز داریم که قبلا مراحل راه اندازی و رشد یک استارت‌آپ را فهمیده‌اند.

۳. تعریف فرهنگ تیمی

فرهنگ منحصر به فرد استارت‌آپ شما به نوع افرادی که جذب کسب و کار شما می‌شوند تاثیر مستقیم دارد. نباید منتظر بمانید که اول تیم را تشکیل دهید و سپس درباره فرهنگ تیمی تصمیم بگیرید. در شرایط و زمان‌‌های حساس اولیه راه اندازی و توسعه، بدترین چیز این است که افراد پس از مدت کوتاهی همکاری از کار کردن با شما انصراف دهند. آن هم به این خاطر که از اخلاق و فرهنگ تیمی شما در وسط راه غافلگیر شده‌ باشند.

قبل از شروع گسترش و توسعه تیم خود یک قدم به عقب برگردید و در راستای تعریف یک فرهنگ تیمی با عملکرد بالا گام بردارید. سپس این فرهنگ را همه جانبه کنید و در تمامی اخلاقیات و محیط‌های کاری خود پیاده سازی کنید. حتی در مصاحبه‌ها و ارتباطات خارجی شرکت. هنگامی که فرهنگ کاری شما کانون تمام فعالیت‌هایتان شود، جذب افرادی که مناسب کسب و کار شما هستند ساده تر خواهد شد. می‌توان گفت با این کار به نحوی یک معاهده‌ی برد-برد برای خود و تیم‌تان ایجاد می‌کنید. افراد با استعداد جذب سیستم‌تان می‌شوند و این تمایل را پیدا می‌کنند که با شما همکاری‌های طولانی مدت داشته باشند.

۴. ایجاد شبکه روابط

جمع کردن یک تیم رویایی از صفر کار بسیار دشواریست و استارت‌آپ‌های موفق اندکی هستند که به این شکل شروع کرده باشند. در عوض اکثر آنها از شبکه سازی کارشان را آغاز می‌کنند. گام برداشتن برای ایجاد روابط، چه مستقیم و چه آنلاین، خیلی قبل‌تر از آن که به فکر شروع و جمع کردن تیم‌تان باشید، شما را در مسیر افراد همفکر و خوش ذوقی قرار می‌دهد که تنها با شناختشان فرصت‌های زیادی به ذهنتان خطور می‌کند و می‌توانید آن‌ها را به عنوان گزینه‌های احتمالی تیم خود در نظر بگیرید. این افراد را حتی اگر استخدام هم نکنید، باز هم می‌توانند منابع خوبی برای زمینه تخصصی خودشان باشند که هر زمان که نیاز شد به ‌آن‌‌ها رجوع کنید و همکاری‌های خارج سازمانی دو طرفه داشته باشید.

همچنین حفظ اعتماد به نفس هنگام استخدام کسی که می‌شناسید(یا کسی که فرد مورد اعتماد شما او را می‌شناسد) بسیار آسان‌تر است. زیرا می‌دانید که استعداد، تجربه و اخلاق کاری او تضمین شده است. طبق تحقیقات انجام شده حدود ۸۵ درصد از تمامی شغل‌ها بر اساس شبکه روابط پر شده‌اند. دلیل آن هم این است که ما به شناخت واقعی و توصیه‌های شخصی بیشتر از چند صفحه رزومه بها می‌دهیم. هرچه شبکه روابط‌تان قوی‌تر باشد، پیدا کردن شخص مناسب آسان‌تر خواهد بود.

۵. اعتماد به حس و غرایز

درست است که نباید اجازه داد تا احساسات به تصمیم‌های کاری حاکم شوند. اما به طور کامل هم نباید آن‌ها را نادیده گرفت. به خصوص زمانی که قصد دارید تیم مورد نظرتان را دور هم جمع کنید. ممکن است شخصی دارای پس‌زمنیه و تجربه خوبی باشد اما نتواند با باقی اعضای تیم هماهنگی و انطباق پیدا کند و در عملکرد کل تیم اختلال ایجاد کند.

بد گمانی‌ها را نادیده نگیرید. اینکه قبل از تاسیس کسب و کار، اقدام به حل مشکلات کنیم نه بعد از آن، کار خیلی آسان‌تر می‌کند. با کسی که حس خوبی به او ندارید شراکتی را آغاز نکنید. نگویید که به مهارت و منابع او نیاز دارم و نمی‌توانم شخص دیگری را پیدا کنم. افراد هرکدام ماده اولیه و کانون استارت‌آپ هستند. پس نسبت به حس‌ و غرایزتان آگاهانه عمل کنید.

در عین‌حال ممکن است شخصی تجربه چندانی نداشته باشد. اما پیوسته در تلاش و تمرین بوده و در دورنمای او اهداف شما مشترک باشد. همچنین بتواند در تیم شما خودش را نشان دهد و سازش مفیدی برقرار کند. اگر حس‌تان مثبت بود در این صورت هم می‌توانید شرایط را به صورت حساب شده برای او فراهم کنید و تیم خود را یک مرحله قوی‌تر کنید.


کار بعد از استخدام «تیم عالی» تمام نمی‌شود. پس از تمام این مراحل و فیلتر‌ها کار شما در ایجاد انگیزه و الهام بخشیدن برای متصل کردن اهداف‌تان به دیدگاه کارمندان آغاز می‌شود تا بتوانید از پس آن محیط سازنده ای را فراهم کنید.

ممکن است برای جمع کردن یک تیم خوب زمان و هزینه زیادی صرف شود. اما این را هیچوقت فراموش نکنید که یک تیم خوب ارزشش را دارد.

نوشتن دیدگاه

ورود به پنل کاربری
09127107851
setrokate_support