ستروکیت
Page Loder

اگر شما هم یکی از کاربرانی هستید که که درباره نرم‌افزار جوملا، سیستم مدیریت محتوا و به کل بسیاری از اصطلاحات فنی دیگر در رابطه با طراحی سایت حرفه‌ای شنیده‌اید و اما درک درستی از این موارد ندارید،‌این یعنی به جای درستی آمده‌اید.

من همه‌چیز‌ را با جزئیات کامل به شما توضیح خواهم داد و این اطمینان را به شما می‌دهم که تا پایان این پست شما دانش کاملی از جوملا و اصطلاحات پیرامون آن بدست می‌آورید.

بنابراین از ابتدایی‌ترین سوال شروع می‌کنیم. اینکه «جوملا چیست؟»

جوملا چیست؟

جوملا در حقیقت یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است. به وسیله جوملا شما می‌توانید تا به طراحی سایت‌‌های پویا و توسعه وب‌اپلیکیشن‌های قدرتمند بپردازید. با اینکه جوملا یک سیستم برای توسعه محسوب می‌شود و انتظار می‌رود که تماما درباره کد نویسی باشد، اما در اصل جوملا یک رابط بصری و گرافیکی مثل هر برنامه‌ی دیگری دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از تمام قابلیت‌های جوملا بهره ببرید. سیستم مدیریت محتوای جوملا طی یک دهه گذشته محبوبیت زیادی برای خود کسب کرده و با موفقیت تبدیل به یکی از پرکاربرد‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا در تمام دنیا شده است. از بدو تاسیس یعنی در سال ۲۰۰۵، از جوملا به عنوان یک پروژه موفقیت آمیز یاد می‌شود و تا به امروز این برنامه بیش از ۹۹ میلیون بار توسط کاربران بارگیری شده است.

جوملا به زبان برنامه‌نویسی PHP نوشته شده است و از پایگاه داده MySQL برای ذخیره داده‌ها در ضمن استفاده از تکنیک‌های برنامه نویسی شی گرا استفاده می کند. نصب کردن آن هم راحت است و از طریق کنترل پنل سرویس میزبانی وب با یک کلیک می‌توان آن را نصب کرد. اتفاقا در منابع فارسی هم مقاله‌های مفید زیادی وجود دارد که «چگونه جوملا را نصب کنیم».

در همین حین که در حال فهم پایه و اساس جوملا هستیم،‌بهتر است با مکانیسم کار اینترنت و رابطه آن با جوملا هم آشنایی اولیه را پیدا کنیم. تا الان فهمیدیم که جوملا یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا است. اما آیا میدانید که سیستم مدیریت محتوا یا CMS خودش چیست؟ اگر جواب این سوال منفی است به شما پیشنهاد می‌کنم که حتما مطلب زیر را مطالعه کنید تا با ساختار و کاربرد CMSها آشنا شوید.

بخوانید در: سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟

ویژگی‌های جوملا

جوملا صرف نظر از حجم کم آن، گزینه‌ای قدرتمند برای طراحی سایت است. در این بخش برخی از ویژگی‌های اسای آن ذکر شده است.

۱. چند زبانه بودن

چند زبانه بودن باعث می‌شود که برنامه در خدمت همه مفید باشد. بدیهی است برای کسانی که انگلیسی بلد نیستند این یک مزیت بزرگ محسوب شود. این برنامه از یک لیست عظیم یعنی از ۷۵ زبان پشتیبانی می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که جوملا طرفداران بیشتری پیدا کند و در نتیجه جامعه فعال‌تری داشته باشد و یافتن محتوای آموزشی برای یادگرفتن آسان‌تر شود.

۲. واکنشگرا

این که یک سایت این روز‌ها واکنشگرا یا ریسپانسیو باشد به یک امر طبیعی و استاندارد پایه در طراحی سایت تبدیل شده است. زیرا درحال حاضر مردم بیشتر از هر دستگاهی از طریق گوشی‌های هوشمند خود وبگردی می‌کنند. بنابراین لازم است سایتی که طراحی می‌کنیم بر روی هر دستگاهی با هر صفحه نمایشی عملکرد درستی داشته باشد. جوملا یک سایت کاملا واکنشگرا در اختیار شما قرار می‌دهد. اینگونه شما هیچ بازدید کننده بالقوه‌ای را از دست نخواهید داد.

۳. کاربری آسان

جوملا منبع باز و برای استفاده کاملا رایگان است. اما رایگان بودن آن به معنی نقص و کمبود در عملکرد آن نیست. در حقیقت جوملا یک رابط کاربری کاربرپسند در چارچوب WYSIWYG به شما ارائه می‌دهد و این بصری بودن امکانات کار را برای کاربران راحت می‌کند. یکی دیگر از ویژگی‌های خوب جوملا به روز رسانی‌های مکرر آن است. به روز رسانی‌هایی که در قالب ویژگی‌‌های جدید، تم‌ها از بین بردن باگ‌ها و ناامنی‌ها با هر بار آپدیت شدن کار را برای کاربر آسان‌تر می‌کنند.

۴. امنیت

امنیت سایبری یکی از مهمترین عواملی است که هنگام طراحی سایت باید در نظر بگیریم. جوملا احراز هویت دو مرحله‌ای را برای وارد شدن به سیستم مدیریت محتوا فراهم می‌کند تا از هک شدن سایت جلوگیری شود. بنابراین به صورت عملی امکان هک شدن سایت وجود نخواهد داشت. اما اگر به اشتباه نام کاربری و رمزتان را درجایی رها کنید مثلا آن را روی یک کاغذ بنویسید و فراموش کنید که آنرا پاک کنید یا از بین ببرید، همچنان این امکان وجود خواهد داشت که بتوانید سایت خود را بازیابی کنید.

۵. جامعه فعال

هرکسی می‌تواند به صورت داوطلبانه در انجمن جوملا شرکت کند. جوملا یک پروژه منبع باز است و از داوطلبان و کمک‌های آن‌ها استقبال می‌کند. با هر مهارتی که به هر اندازه در طراحی و توسعه دارید ی‌توانید در پروژه‌های جوملا شرکت کنید و به دیگران اجازه دهید تا از چیزی که خلق کردید بهره ببرند. در این میان می‌توانید از توسعه دهندگان دیگر چیز‌های زادی یاد بگیرید. جامعه بزرگ این مزیت را هم دارد که هیچگاه در مشکلات باقی نمانید و به هر مسئله‌ای که برخوردید این امکان وجود دارد که حداقل یک نفر قبل از شما آن را حل کرده باشد و راه حل آن‌را در فرم‌های جوملا به اشتراک گذاشته باشد.

مدیریت جوملا ساده است. عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که کار با جوملا را در بلند مدت آسان‌تر می‌کنند این ویژگی‌ها باعث می‌شوند که جوملا محبوب بماند.

امیدوارم که این مطلب به خوبی شما را با نرم‌افزار جوملا آشنا کرده باشد. اگر هم سوالی در این زمینه داشتید می‌توانید آن را در بخش کامنت‌‌ها ذکر کنید تا در اسرا وقت به آن پاسخ داده شود. همچنین پیشنهاد می‌کنم تا مطلب دیگر سایت تحت عنوان «وردپرس چیست؟ راهنمای کامل برای مبتدی‌ها» را هم مطالعه کنید تا ببینید بین این دو CMS کدام یک بیشتر مورد پسند شماست.

نوشتن دیدگاه

ورود به پنل کاربری
09127107851
setrokate_support