ستروکیت
Page Loder

چرا زبان PHP را یاد بگیریم؟

در حال حاضر ۸۰ درصد از تمامی سایت‌های اینترنتی به زبان PHP نوشته شده‌اند. از آنجایی که سیستم‌های مدیریت محتوایی مثل ورد‌پرس و جوملا در زبان PHP توسعه داده شده‌اند، این زبان از محبوبیت زیادی در بین فریلنسر‌ها و استارت‌آپ‌ها برخوردار است.

البته این موضوع به معنی‌ ضعیف بودن این زبان نیست. در حقیقت بسیاری از سایت‌های بزرگ دنیا همچون فیسبوک سایت خود را بر روی همین زبان برنامه‌نویسی توسعه داده‌اند. زبان PHP از همان ابتدا برای هدف طراحی سایت ساخته و پرداخته شده است و این کار را به شکلی بهینه انجام می‌دهد. بهتر است بدانید که خود شرکت فیسبوک هم سرمایه‌گذاری‌‌های بزرگی را برای آینده PHP به عمل آورده است.

آسان برای تازه‌کار‌ها                                                                            

هدف از پرداخت زبان PHP این بوده که طراحی سایت آسان‌تر و بهینه‌تر صورت بگیرد. بسیاری از مبتدیان هم کار با این زبان را کم دردسر می‌دانند. البته این را هم باید اضافه کرد که برای برنامه‌نویسی بک‌اند یا سمت سرور، لازم است فرد توسعه دهنده، دید و دانش کلی از زبان‌های فرانت‌اند را داشته باشد. این دانش اولیه می‌تواند در مسیر یادگیری شما بسیار مفید باشد و شما را با اصول کد نویسی آشنا کند. اگر با زبان‌های فرانت اند و یا به طور کلی پروسه طراحی سایت حرفه‌ای آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم مقاله ما تحت عنوان: معرفی کامل زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند و بک‌اند را مطالعه کنید تا مسیر را بهتر بشناسید.

اما زبان‌برنامه‌نویسی PHP یکی از آسان‌ترین زبان‌ها برای شروع و یادگیری است. در حقیقت بسیاری از افراد قادرند تا با چند جستجو، وب‌سایت ورد‌پرسی خود را بدون آنکه درک درستی از برنامه‌نویسی داشته باشند ویرایش کنند. البته این کپی‌ پیست کردن‌ها را در کار‌های حرفه‌ای‌تر شاهد نیستیم و زبان در سطوح بالا‌تر پیچیدگی‌های خودش را دارد.

آخرین نسخه PHP یعنی نسخه PHP7، ناسازگاری‌ها و خطاهای بزرگی را برطرف کرده است. همچنین منابع زیادی برای یادگیری PHP یافت می‌شوند. فقط این نکته را به یاد داشته باشید که از آموزش‌های نسخه‌های قدیمی استفاده نکنید.

PHP یک زبان پویاست. به این معنی که قوانین سختی در مورد نحوه ایجاد ویژگی‌ها وجود ندارند و شما در آن با استفاده از روش‌های مختلف می‌توانید مسئله‌ها را با انعطاف بیشتری حل کنید. همچنین PHP به نسبت خیلی از زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر تعداد زیادی از خطا‌ها را نادیده می‌گیرد و شما قادرید تا قبل از ایجاد خطای جدی برنامه را کامپایل و اجرا کنید.

مقیاس پذیری و سرعت

قبل تر گفتیم که PHP یک زبان پویا است. این یعنی هر چیزی بسته به محتوایی که به آن اختصاص می‌دهیم می‌توانید جنسی متفاوت داشته باشد. به بیان ساده‌تر مثلا یک کلمه می‌تواند دو معنی داشته باشد. هرچه برنامه یا وب‌اپلیکشن بزرگتر شود، این مشکل هم پیچیده‌تر می‌شود. زیرا ردیابی و رفع خطا‌ها دشوار خواهند شد. بنابراین لازم است تا برنامه‌نویس با رعایت اصول، کد‌نویسی را به بهینه‌ترین حالت ممکن انجام دهد تا در طول پروژه خطا‌ها کاهش پیدا کنند و رفع باگ‌ها آسان‌تر شود. بنابراین اگر این زبان در مسیر یادگیری‌تان قرار دارد فراموش نکنید که از ابتدا کد‌نویسی بهینه را یاد بگیرید.

زبان PHP به عنوان یک زبان سطح بالا و پویا بسیار انعطاف پذیر است. این موضوع کار را برای یادگیری این زبان راحت می‌کند اما از طرفی وظیفه ماشین را برای پیگیری در‌خواست‌های برنامه‌نویس سنگین‌تر می‌کند. یعنی کامپیوتر موظف است برای هر دستور مراجعه‌های زیادی به منبع زبان داشته باشد و این عملکرد PHP را کند می‌کند. با این وجود، PHP7 تغییرات زیادی را در جهت بهبود سرعت PHP ایجاد کرده است. در این راستا فیسبوک هم با ارائه ماشین مجازی HHVM به تسریع برنامه‌های تحت PHP کمک کرده است. این اقدامات سرعت PHP را به زبان‌های استاتیک مثل جاوا نزدیک هم نکرده اما با این وجود و در نظر گرفتن کاربرد‌ PHP پیشرفت‌های قابل توجهی صورت گرفته است.

جامعه فعال

قبل از هر چیزی این را بدانید که در دنیای برنامه‌نویسی، بزرگی یک اجتماع اهمیت زیادی دارد. زیرا هرچه جامعه برنامه‌نویس‌های یک زبان بیشتر باشد حمایت و پشتیبانی بیشتری به دنبال کار شما خواهد بود. با ورود به دنیای برنامه‌نویسی به حیاتی بودن پشتیبانی پی خواهید برد. زیرا همه چیز درباره کمک دادن و کمک گرفتن است و همین موضوع سبب پیشرفت پیوسته برنامه‌نویسی می‌شود. هرچه این جامعه بزرگتر باشد افراد بیشتری در توسعه و ایجاد سهولت در آن زبان خاص تلاش می‌کنند و هر روز ابزار مفید‌تری در دسترس خواهد بود. هم اکنون بیش از ۶۰۰ زبان برنامه‌نویسی در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درباره PHP لازم نیست از این جهت نگران چیزی باشید. PHP در رتبه سومین انجمن بزرگ StackOverflow و پنجمین زبان محبوب گیت‌هاب قرار می‌گیرد و جامعه آن از همیشه فعال‌تر است.

فرصت‌های شغلی

اگر قصد دارید به عنوان یک فریلنسر کار کنید در حال حاضر PHP احتمالا بهترین گزینه برای یادگیری باشد. زیرا وردپرس و سیستم‌های مدیریت محتوای معمول دیگر بر همین پایه هستند و اینگونه قادر خواهید بود بدون طراحی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی پروژ‌ه‌های خوبی بگیرید. اگر هم قصد انجام کار‌‌های بزرگ‌تری را داشتید PHP راه را برای‌تان باز گذاشته است. به طور کلی PHP همچنان اکثریت اینترنت را شکل داده بنابراین تقاضا برنامه‌نویس برای آن ادامه خواهد داشت.

در حال حاضر PHP زبان برنامه‌نویسی سایت‌های بزرگی همچون ویکی‌پدیا، تسلا موتورز، فیسبوک، واتس‌اپ و بافر می‌باشد.

آینده

به دلیل اشکالاتی در زمینه طراحی زبان و همچنین ظهور زبان‌هایی مثل Ruby و Node.js، محبوبیت PHP با کاستی‌هایی همراه بوده که البته این نارضایتی‌ها سبب شدند تا در آپدیت PHP7 بسیاری از مشکلات (از قبیل ناهماهنگی، سرعت و غیره) بهبود پیدا کنند. شرکت فیسبوک سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی PHP به عمل آورده. بنابراین اینکه این زبان را در آینده هم معمول و پر کاربرد ببینیم به دور از انتظار نیست و به نظر می‌رسد که لاراول، محبوب‌ترین فریم‌ورک PHP جایگاه خود را در صدر حفظ کند.

 

نوشتن دیدگاه

ورود به پنل کاربری
09127107851
setrokate_support